De dame achter de camera


Heey Ik ben Rochelli en ik vind het heel erg leuk dat je interesse in mij en mijn fotografie hebt. Super leuk ook dat je mijn website bezoekt. Soms wil je even weten wie er achter de camera staat voordat je een fotoshoot of Trouwfotografie boekt. Over mij zelf vertellen is niet mijn sterkste kant dus ik ga mijn best doen! :)


Ik ben

Nou..... Ik ben Rochelli Nieuwenhuis en ik ben 30 jaar oud. Ik heb een heel leuk en lief gezin en ben helemaal gelukkig. oprecht! Mijn verloofde (Timo) noemt me Rochie en mijn lieve zoontje (Jax) noemt me de allerliefste mama. We hebben een schattige hond genaamd penny en we wonen in Almelo. Ik ben al weer bijna 4 jaar een full-time Trouwfotograaf die telkens weer met vol enthousiasme fotografeert. Ook kom ik uit een groot gezin! 3 grote broers en 1 zus. Allemaal geboren in Almelo. Mijn ouders hebben nu al 10 kleinkinderen. Lekker druk en gezellig.


Vanaf 2010 ben ik samen met Timo en zijn we sinds 2023 verloofd. YES! Helemaal Happy hier!! In 2018 zijn we ouders geworden van onze prachtige zoon Jax, net toen ik mijn mooie bedrijfje officieel had gemaakt.

Timo & Ik


Wij zijn een gek koppeltje samen. Na 12 jaar nog steeds verliefd en samen kunnen we alles aan. We steunen elkaar door dik en dun en geen uitdaging is ons te groot. Inmiddels zijn we verloofd en hebben we ons eerste huisje gekocht. Timo verbouwd de boel en ik sta er een beetje mooi bij te koekeloeren :D Samen gaan we alle avonturen aan!

Mijn zoon Jax


Kijk hem dan! Zo schattig!! Hoe kun je niet verliefd zijn op je eigen zoon. Kusjes en knuffels nooit genoeg. Deze stoere vent weet wat hij wil, is eigenwijs, schattig, grappig, altijd vrolijk, houd van zingen en dansen en is super slim. Ik kan hem niet meer de gek aan steken, want hij heeft alles door! Zijn passie: Lekker eten, snoepen, spelen, knuffelen en heel veel dino's!

Mijn familie


Ik en mijn drie broers en zus. Familie vind ik heel erg belangrijk. Het is gezellig, druk en je hebt elkaar in mooie en slechte tijden. We zijn allemaal knettergek en mogen graag lachen om ons zelf :D

Ik heb als tienermeisje op de Pius x College gezeten Zorg Welzijn en ben daarna door gehuppeld naar het ROC van Twente voor Zorg welzijn 2 en daarna Maatschappelijk werker 3. Tijdens mijn tijd op de Pius x ben ik als 15 jarig meisje winkelmedewerker geweest bij de Action in Almelo. Daar heb ik ongeveer 5 jaar lang gewerkt. Daarna ben ik als schoonmaakster gaan werken in het ziekenhuis. Een bijbaantje als schoonmaakster was ideaal tijdens studie. Het betaalde goed en ik had alle tijd om van alles te doen. Nadat ik alles had afgerond ben ik als schoonmaakster verder gegaan omdat ik totaal niet wist wat ik wou doen.


Toen ik op de Pius zat kreeg ik van mijn ouders mijn eerste inklap telefoon met CAMERA. Ik vond dat helemaal geweldig. Foto's maken van alles en nog wat. Wij woonden toen op een woonboot in Almelo. Met een groot gezin op een woonboot? Ja dat kan! De woonboot was heel groot :). Mijn moeder hing altijd met mooi weer buiten de was op aan de achterkant van de boot. Je kon aan de zijkant zitten met je voeten in het water en met de was boven je hoofd hangend. Heerlijk vond ik dat! De geur van het kanaal, in combinatie met de wind, zon en de was.

Ik maakte met mijn telefoontje altijd van de witte was foto's. Witte was, hangend en bewegend door de wind, met tussendoor de zon schijnend. De sfeer was altijd lekker. Ik vond foto's maken toen al leuk en naar mijn idee waren het mooie foto's. Toen nooit aan gedacht om een opleiding te gaan doen voor de fotografie. Mijn keuzes lagen bij de Zorg & Welzijn.

Geen idee hoe mijn interesse echt begon in de fotografie maar ik weet wel dat ik toen al samen woonde met Timo in een klein appartementje op de Riet in Almelo. We hadden samen gespaard voor een Canon1100D. Ik had dagelijks die camera in mijn handen en moest en zal hem overal mee naar toe nemen. Van iedereen moest ik foto's maken tot vervelends aan toe. Ik heb toen een fotocursus gekregen van Timo en mijn schoonouders om de camera beter te leren kennen. Verder heb ik alles geleerd via Youtube. Dat was mijn opleiding!


Het ging zo goed, dat mensen mij vroegen om foto's te maken van hun kinderen, familie en zelfs bruiloften. Mijn eerste bruiloft was van mijn neef en zijn vrouw.

Naast de bruiloften, familie, zwangerschap, Schoolfotografie & Newbornfotografie ben ik daarna ook begonnen met de themafotografie. Hiermee ben ik begonnen toen de Peaky Blinders op Netflix kwam. Ik heb 3 broers dus ik dacht dat is leuk! Mijn broers, Timo, mijn zwager en kameraden zijn voor mij zich gaan verkleden als een echte Peaky Blinder. Geweldig was dat. Sindsdien een goed succes!

Nu uit heel Nederland komen klanten naar Almelo voor de Themafotografie bij mij.


Wie ben ik als persoon?Dit vind ik altijd lastig! Mijn sterrenbeeld is leeuw bijna alle karaktereigenschappen van de leeuw passen wel bij mij. Ik kan heel nuchter en droog zijn, maar ook weer heel dramatisch. Ik ben een trots persoon maar niet te ijdel. Ik zou zo op de klompen in een joggingpak de hond uit kunnen laten :P Maar... ik mag er ook graag leuk uitzien. Wie niet!!?

Ik ben een perfectionist, creatief, uitbundig, zelfverzekerd maar er zijn soms momenten dat ik ook erg onzeker kan zijn en bevestiging nodig heb van anderen. Dat hebben we vast allemaal wel.


Ik vind iedereen leuk en wil graag mensen aan het lachen maken en alles voor iedereen doen. Ik hou van gezelligheid en van genieten. Ik ben eerlijk. Afspraken maken vind ik heel belangrijk. Zo af en toe betrap ik mij zelf erop dat ik chaotisch en druk kan zijn. Ik kan niet stilzitten en praat graag met mijn handen. Dat merk je wel tijdens een fotoshoot :D


Ze zeggen hier in Almelo: wat'n boer nicht ken't dat vrett'e nicht maar ik wil juist wel ontdekken en heb geen vooroordelen. Je bent wie je bent! Ik ben een open boek en als mensen vragen hebben dan vertel ik het je graag. Volgens mijn omgeving heb ik een aardig temperament en kan ik ook heel eigenwijs zijn. Maar dat valt volgens mij nog wel mee :P


Mijn maniertjes:

Ik MOET voordat de dag begint eerst koffie drinken (het liefste 2 achter elkaar) Om even goed wakker te worden.

Iets ergs of vervelend of wat zou kunnen gebeuren moet ik 3x3 afkloppen en geen schoenen op tafel want dat brengt ongeluk.

Random kan ik ineens een gek dansje uitvoeren of gaan zingen. Voor zover ik weet zijn dat mijn maniertjes. Het zijn er vast wel meer.


Nou dit was mijn persoonlijke verhaal. Dit ben ik! Toch iets meer dan ik had verwacht.